"Het Woord" is een weblog met korte op de bijbel gebaseerde overdenkingen.

dinsdag, juli 27, 2004

Je hebt geloof nodig

Hebreeën 11:6
... maar zonder geloof is het onmogelijk (Hem) welgevallig te zijn. Want wie tot God komt, moet geloven, dat Hij bestaat en een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken. [NBG]
Er is maar één manier om iets bij God voor elkaar te krijgen, en dat is door geloof. God is van een andere dimensie dan de natuurlijke dingen om ons heen. En dus moeten we ons gedragen naar de "natuurwetten" van Zijn dimensie. Eén zo'n wet is de wet van geloof. Geloof geeft resultaat, ongeloof niet.

Als we God vragen te helpen bij een financiële nood, of voor een genezing, moet er iets bovennatuurlijks gaan gebeuren. We moeten een gebed doen in geloof. Als we bidden zonder geloof, behagen we God niet, en is het op zijn minst gezegd onwaarschijnlijk dat we resultaat zullen krijgen op ons gebed.

Het lijkt zo triviaal: je moet geloven dat God bestaat als je tot Hem komt. Maar het staat er niet voor niets. Kennelijk zijn er christenen die er toch nog niet helemaal van overtuigd zijn dat God er daadwerkelijk is.

Daarnaast moeten we een leven leiden waaruit voor God blijkt dat wij Hem ernstig zoeken. We moeten serieus zijn met de dingen van God. We kunnen niet op één klein gebiedje van ons leven een loopje nemen met God, en wel verwachten dat we gebedsresultaten zullen zien. En dan moeten we er voor onszelf ook van overtuigd zijn dat we Hem daadwerkelijk ernstig zoeken (je weet of dat zo is of niet), en dat Hij je daarvoor beloont, wat dat is wat deze bijbeltekst zegt.

Dus: geloof dat God bestaat, zoek Hem ernstig, en geloof dat Hij dat beloont.