"Het Woord" is een weblog met korte op de bijbel gebaseerde overdenkingen.

woensdag, juni 16, 2004

Wakker je geest aan!

2 TimotheĆ¼s 1:6-7
6 Om die reden herinner ik u eraan, de gave Gods aan te wakkeren, die door mijn handoplegging in u is. 7 Want God heeft ons niet gegeven een geest van lafhartigheid, maar van kracht, van liefde en van bezonnenheid.
Paulus wakkert ons hier aan om de gave van God aan te wakkeren, die in ons is. Ik geloof dat niet alleen TimotheĆ¼s deze gave heeft ontvangen, maar iedere wederomgeboren Christen.

De gave waar het hier om gaat is namelijk de geest van kracht, liefde en bezonnenheid (een goed uitgebalanceerd denken). Dit is onze nieuwe geest uit God geboren, vermengd met de Heilige Geest. Het is een geest van kracht, liefde en bezonnenheid!

Maar we kunnen die geest niet zomaar aan z'n lot overlaten. We zijn er zelf verantwoordelijk voor deze aan te wakkeren. Dit houdt in: jezelf bewust maken van het feit dat je die geest hebt gekregen. Jezelf erover verheugen. Jezelf ermee identificeren, en zeggen: "Dat ben IK!"

Het gevolg zal zijn dat je meer en meer vanuit de Geest/geest zult gaan leven. Je zult meer leven in kracht, liefde en bezonnenheid.