"Het Woord" is een weblog met korte op de bijbel gebaseerde overdenkingen.

vrijdag, juli 02, 2004

Gods wil: het goede, welgevallige en volkomene

Romeinen 12:2
En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene. [NBG]
Het vereist een vernieuwing van uw denken. Het vereist een transformatie, een hervorming van uzelf, door de vernieuwing van uw denken. Waarvoor?

Om te erkennen wat de wil van God is, namelijk het goede, welgevallige en volkomen.

Vernieuw uw denken, en word daardoor hervormd! En kom tot erkentenis van wat Gods wil is. Hij wil het goede, welgevallige en volkomene.

Teveel christenen denken dat het Gods wil is als je ziek bent. Dat je een getuigenis bent om de manier waarop je met je ziekte omgaat. Denk aan de alombekende Joni Eareckson Tada. Lariekoek. Het is Gods wil dat het goed met ons gaat in alle opzichten. En mede daarvoor is Jezus gegeseld, gekruisigd, gestorven en weer opgestaan. Voor ons eigen bestwil, onze volkomenheid naar geest ziel en lichaam.

Het wordt hoog tijd dat we God gaan zien als een Vader. Vaders in deze wereld weten al goede gaven te geven aan hun kinderen, maar worden toch slecht genoemd. Hoeveel te meer zal onze Vader in de hemel ons goede gaven weten te geven? (Zie MatteĆ¼s 7:11)

God is goed, en wil alleen maar het goede voor u! Vernieuw uw denken hiermee, en laat u daardoor hervormen. Erken wat Gods wil is! Het goede, welgevallige en volkomene!