"Het Woord" is een weblog met korte op de bijbel gebaseerde overdenkingen.

vrijdag, juni 18, 2004

We zijn de gerechtigheid Gods!

2 Corinthiƫrs 5:21
Hem, die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid Gods in Hem.
Dit is het belangrijkste wat Jezus voor ons heeft gedaan, en het belangrijkste waar Hij voor is gekomen. Er was scheiding tussen de mens en God, vanwege de zonde. Jezus was mens op aarde, en niet God in de vorm van een mens op aarde. Hij was dus mens als wij, echter zonder zonde. Zijn Vader was God, en geen mens, dus Hij was niet in de lijn van zondaren geboren waar alle mensen in geboren worden.

En Hij zondigde in Zijn leven op aarde ook niet, ging niet in op de verleiding van de duivel. Maar God heeft Hem tot zonde gemaakt, om ons te kunnen maken tot gerechtigheid Gods in Jezus Christus! De straf voor onze zonden kwam op Jezus. Hij stierf onschuldig aan het kruis van Golgotha, en nam de straf die de mens had verdiend.

Als wij geloven dat Hij dat voor ons heeft gedaan, en ons bekeren tot God, worden wij opnieuw geboren (dat is: geestelijk), en worden wij dus voor God gerechtigheid. Hij ziet ons dan zonder zonden, en we kunnen vrij verschijnen voor Hem, de scheiding tussen God en de mens is dan weggedaan.

Nadat Jezus was gestorven, is Hij na drie dagen opgewekt door God de Vader. Op zo'n zelfde wijze wordt de mens (geestelijk) levend, als iemand zich bekeert tot God. We worden dan mede levend gemaakt met Christus, de gerechtigheid Gods!

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ben het er helemaal mee eens George!

18 juni 2004 om 14:39

 

Een reactie posten

<< Home